Einen Anruf bestellen

Спасибо за заявку,
в ближайшее время с Вами свяжутся!
XAU
$1,862.39 USD
XAG
$22.06 USD
XPT
$957.00 USD
XAU
$1,862.391,862.39
XAG
$22.0622.06
XPT
$957.00957.00
Au
$1,862.39 USD
Ag
$22.06 USD
Pt
$957.00 USD

Amerikaanse gouden munten: overzicht en geschiedenis van ons munten, die ons munten zijn beleggingsmunten

Amerikaanse gouden munten behoren tot de meest populaire. Dit komt door hun hoge kwaliteit. Bovendien is het monetaire stelsel van de staat zo stabiel dat munten sinds 1792 momenteel een betaalmiddel kunnen zijn.

Deze functie voegt toe aan de populariteit van geldborden. Veel beleggers kiezen ze voor langetermijnbeleggingen.

We voegen eraan toe dat in Amerika zelf, gouden munten zijn gebruikt voor vele eeuwen in grondstoffen en monetaire betrekkingen. De situatie veranderde pas in 1785, toen de dollar werd ingevoerd, en al in 1792 de Amerikaanse munt begon te werken.

Een beetje geschiedenis

Amerikaanse investering gouden munten verscheen in 1792. Op dit moment ondertekenden de leden van het Congres de akte van de munt, waarin de wetgevingsgrondslag voor het slaan van geld in de Verenigde Staten werd vastgesteld. De ontwerper van de eerste bankbiljetten was de juwelier Robert Scot.

Een van zijn eerste ideeën was om een munt te slaan die Vrijheid zou symboliseren. Anna Willing Binham, de dochter van de directeur van het bestuur van de eerste Amerikaanse bank, werd het model. Dus verscheen het eerste Amerikaanse gouden geldteken - Turbine Head.

Tulband hoofd gouden munt

Turban Head, 1795


De naam kan worden verklaard door het feit dat een tulband werd afgebeeld op het hoofd van de Liberty meisje. Het was een van de meest voorkomende hoeden op dat moment.

Tijdens het bewind van Thomas Jefferson (de derde president van de Verenigde Staten), het ontwerp van bankbiljetten onderging veranderingen, een hervorming werd uitgevoerd, waardoor oude monsters werden teruggetrokken uit de circulatie.

Thomas Jefferson

Thomas Jefferson (bewind - 1801-1809)

Het ontwerp van de nieuwe munten begon te worden ontwikkeld door een graveur genaamd John Reich. Het was deze Duits-Amerikaanse die voorstelde om adelaarsmunten op de omkeringen af te beelden. Tegelijkertijd bleef dezelfde Vrijheid op de omkering, maar met een ander prototype, waarvan de naam in de geschiedenis niet bewaard is gebleven. We voegen eraan toe dat het hoofd van het nieuwe meisje werd versierd met een Phrygian cap, die de revolutie symboliseerde.

US $5 munt, 1812

In 1834 onderging opnieuw Amerikaanse goudbankbiljetten veranderingen. We hebben de innovaties en samenstelling van beleggingsactiva aangeroerd. Dit betekende op zijn beurt een verandering in uiterlijk. De kunstenaar van de nieuwe samples was een graveur genaamd William Kniss. Het resultaat van zijn werk was een vrijheidsmeisje in een oude stijl:

Gouden munt vrijheid meisje

De volgende wijzigingen werden doorgevoerd onder de 32e Amerikaanse president Franklin Roosevelt.

Franklin-Roosevelt

Franklin Roosevelt (regeerjaren - 1933-1945)

Hierdoor raakten de munten in reliëf in plaats van in reliëf als voorheen. De circulatieperiode van munten is merkbaar toegenomen, maar de numismatische waarde ervan is enigszins gedaald, aangezien de producten minder bestand zijn geworden tegen stofaccumulatie. Het was toen dat bankbiljetten een moderne uitstraling verwierf. Beschouw hieronder enkele van de meest gewilde Amerikaanse beleggingsmunten van nu.

Amerikaanse gouden adelaar

Een van de meest voorkomende Amerikaanse beleggingsmunten. Van 1795 tot 1933 was het een erkend betaalmiddel van de staat en werd geproduceerd in grote drukkerijen.

We voegen eraan toe dat in 2002, op een veiling, een 1933 munt (de enige overlevende exemplaar) werd verkocht voor $7,59 miljoen. Dat maakte haar tot een van de duurste munten aller tijden.

American Gold Eagle, die in omloop waren, verschilde in hun gezichtswaarde. Het belangrijkste exemplaar werd geschat op $10. De munt met een gezichtswaarde van $20 heette de Double Eagle, $5 heette de Half Eagle en $2.5 heette de Quarter Eagle.

1894 Eagle Gold Coin, $10 coupure

Eagle 1894. Par - $10

1866 Eagle Gold Coin, $20 par

1866 Eagle Gold Coin, $20 par

Gouden munt Indiase hoofd

Munten kwamen uit van 1907 tot 1933. Op de obverse staat een profiel van een indiaan met veren. Een kale adelaar naar links draaide wordt op de keerzijde geplaatst. Deze Amerikaanse gouden munten zijn in vraag onder verzamelaars vanwege hun historische waarde. Tegenwoordig, als gevolg van het kleine residu, worden ze geclassificeerd als zeldzaam, die alleen de waarde verhoogt.

Indisch hoofd

American Bison (American Buffalo)

Ook populaire Amerikaanse beleggingsmunten. Ze zijn de eerste 24-karaat kassa. Ze werden voor het eerst geslagen door de Amerikaanse munt in 2006 en worden nog steeds geslagen. Sinds 2008 zijn er verschillende variaties in de massa van de munt verschenen, tot 1/10 ounce.

Op de dwarsbalk van American Buffalo staat het hoofd van een indiaan, er is de inscriptie LIBERTY (FREEDOM). Het productiejaar van het product wordt hieronder aangegeven.

De keerzijde van het geldteken siert het beeld van de bizon en de inscriptie: VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA. Net onder - E PLURIBUS UNUM - "Van velen - een". Onderaan staat een inscriptie IN GOD WE VERTROUWEN, die vertaalt als: "We geloven in God". De inhoud van zuiver goud, de steekproef en de denominatie van de munt zijn ook aangegeven.

American Bison (American Buffalo)

En dit zijn slechts een paar van het grote aantal Amerikaanse goudbeleggingsmunten. U kunt kennis maken met de volledige lijst van aanbiedingen in de Kalita.Goud winkel. Wij verkopen originele bankbiljetten tegen marktprijzen. U kunt meer informatie over hen te krijgen, evenals plaats een bestelling via het feedback formulier op.

Ваш браузер устарел рекомендуем обновить его до последней версии
или использовать другой более современный.
Informatie over gegevensbescherming
Door op de knop "Accepteren" te klikken, stemt u te allen tijde in met het gebruik van KALITA.GOLD cookies, derden en soortgelijke methoden om de website te optimaliseren en de juiste werking ervan, evenals met advertenties op basis van interesses weer te geven. Ook andere methoden die worden gebruikt om de website gemakkelijk aan te passen, anonieme statistieken te maken, informatie over uw gebruik van deze website en onze online advertenties te koppelen om transactiegegevens en andere klantcontacten te bestellen, of om gepersonaliseerde marketinginhoud op deze website en elders weer te geven. Klik op "Privacybeleid" om meer te weten te komen over hoe we uw gegevens gebruiken, wie onze partners zijn, waar u mee instemt, en uw recht om te allen tijde terug te roepen. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van deze technologieën en de genoemde verwerkingsdoeleinden. U kunt uw toestemming hier weigeren of deze te allen tijde intrekken in uw privacybeleid.