Einen Anruf bestellen

Спасибо за заявку,
в ближайшее время с Вами свяжутся!
XAU
$1,860.42 USD
XAG
$21.99 USD
XPT
$954.50 USD
XAU
$1,860.421,860.42
XAG
$21.9921.99
XPT
$954.50954.50
Au
$1,860.42 USD
Ag
$21.99 USD
Pt
$954.50 USD

Munten uit de serie Queen's Beasts: overzicht, verschijningsgeschiedenis, interessante weetjes

The Beasts of the Queen werd uitgebracht door de Royal Mint of London. De collectie omvat gouden, zilveren en platina munten, waarvan het ontwerp is gebaseerd op de heraldische symbolen van Engeland. Voorheen sloeg de Britse munt slechts 2 series van beleggingsmonetaire eenheden: Britannia en Sovereign. Dit was te wijten aan het conservatisme van de organisatie en de naleving van de gevestigde eeuwenoude tradities. Echter, in 2014, veranderingen begonnen, wat resulteerde in de release van de eerste "Lunar" Shengxiao. En daarna volgde een van de populairste series - "Beasts of the Queen".

Serie-geschiedenis

De geschiedenis van de verschijning van "Beasts" dateert uit 1953. Toen sneed de beroemde Engelse beeldhouwer D. Woodford 10 beelden van dieren die overeenkomen met de heraldische symbolen van Groot-Brittannië. De beelden werden gemaakt voor de kroningsceremonie van Elizabeth II. Elke figuur was 6 voet hoog en was een symbool van de historische grootheid van het land. De beesten fungeerden als "bewakers" voor de nieuwe monarch. De collectie werd gemaakt op basis van de "Beasts of the King" door Hendrik VIII, geïnstalleerd op Hampton Court Bridge.

De serie bleek ongebruikelijk. Ze "verdunde" het traditionele Engelse muntontwerp. Daarnaast gaf de Royal Mint eerst een zilveren munt uit met een gewicht van twee ounces. De ontwerpen zijn ontworpen door Jodie Clackrick. Alle afbeeldingen hebben een vergelijkbaar karakter. Dieren worden afgebeeld achter een schild met heraldische symbolen. Onder hen zijn zowel echte dieren als mythologische schepselen, ontleend aan legendes en mythen.

De set bevat slechts 10 soorten beleggingsmunten. En dit maakte de serie nog populairder niet alleen onder beleggers, maar ook onder verzamelaars. Immers, hoe kleiner de circulatie, hoe waardevoller de munt wordt. De collectie wordt uitgebracht in drie hoofdformaten:

Op dit moment is de serie "Beasts of the Queen" volledig uitgebracht. Er zijn twee gevallen beschikbaar voor aankoop:

Wat zit er in de serie

"Leeuw van Engeland" 2016

"Leeuw van Engeland" 2016

De munt zag het levenslicht in 2016. Het was zij die de serie opende. Het omgekeerde toont een leeuw met een koninklijk embleem dat de absolute macht van de monarch symboliseert. De gouden gekroonde leeuw is sinds de regering van Jakobus I een symbool van Groot - Brittannië gebleven, maar het beest zelf was lang daarvoor met het land verbonden. Richard's Lionheart wapen was voorzien van drie leeuwen. Sinds de 12e eeuw is dit dier een permanent onderdeel van het wapen van elke Engelse monarch.

"Griffin van Edward III" 2017
"Griffin van Edward III" 2017

De griffioen werd afgebeeld op het persoonlijke zegel van koning Eduard III. Dit symbool verscheen niet bij toeval. De monarch regeerde meer dan een halve eeuw en werd daarom geassocieerd met een mythologisch schepsel dat moed, moed en waakzaamheid personifieerde.

"Rode draak van Wales" 2017

"Rode draak van Wales" 2017

De draak is een van de beroemdste mythologische wezens die aanwezig is in de legendes van bijna alle landen van de wereld. Dit beest komt voor in Welshe records uit de 6e eeuw. Aanvankelijk werd het beeld van de draak gemaakt op het embleem van Owen Tudor. Het schepsel personificeerde Tudors recht op de Welshe troon, later ging het embleem over naar zijn nakomelingen.

Tijdens de slag bij Bosworth droegen de soldaten van Hendrik VII vaandels met een rode draak. Hoewel het beest "rood" wordt genoemd, is zijn buik goud. In zijn poten houdt de draak een schild verdeeld in 4 delen met het beeld van luipaarden. Dit is het wapen van Llywelyn ap Griffith - de laatste onafhankelijke heerser van Wales.

Eenhoorn van Schotland 2018
Eenhoorn van Schotland 2018

Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Engelse geschiedenis vond plaats in 1603, toen koning Jacobus VI van Schotland verenigd Schotland en Engeland en werd ook Jacobus I van Engeland, de eerste koning van Engeland uit de Stuart dynastie. Als symbool van eenheid plaatste de koning op zijn wapen de eenhoorn van Schotland en de leeuw van Engeland. Sindsdien is het symbool ongewijzigd gebleven.

Waarom de eenhoorn het symbool van Schotland werd, is niet zeker. De geschiedenis heeft echter opgetekend dat in de 15e eeuw een beeld van dit mythische schepsel op Schotse munten werd geslagen. Er was een kroon met een ketting aan de hals van de eenhoorn, dit symboliseerde het temmen van het schepsel door de koning.

Clarence Black Bull 2018

Clarence Black Bull 2018

De stier in de Engelse cultuur symboliseert macht. Er zijn geleerden die de neiging om te geloven dat schilden met een zwarte stier waren in handen van Yorkisten toen de Lancaster huis viel in de 15e eeuw. Als gevolg van deze gebeurtenissen werd de vertegenwoordiger van de York dynastie, Eduard IV, koning van Groot-Brittannië. En in de 16e eeuw, in opdracht van Elizabeth I, begonnen munten die een stier afbeelden in het koninkrijk geslagen te worden.

Yale Beaufort 2019

Yale Beaufort 2019

Yale verscheen in koninklijke symboliek met de onderwerping van de moeder van Hendrik VII Margaret Beaufort. Yale is een mythisch wezen dat lijkt op een geit of antilope. Het is zeer groot, heeft zwarte of rode wol. De kaken van het dier zijn als een wild zwijn, en de staart is als een olifant.

Falcon Plantagenets 2019
Falcon Plantagenets 2019

De valk "behoorde" tot Edward III Plantagenet. Hij hield erg van deze vogels, dus koos hij als zijn symbool. Bij de kroning van Elizabeth II in de pootjes van een witte valk was er een schild met een insigne waarop een andere soortgelijke vogel flaunte in een ongesloten "beugel" van goud. Deze symboliek was zelfs in de dynastieën York en Lancaster populair.

Hannover White Horse 2020
Hannover White Horse 2020

Het witte paard is een traditioneel symbool van Groot-Brittannië, dat vele eeuwen geleden verscheen. De geschiedenis van het beeld dateert uit Duitsland van de middeleeuwen, van waar de voorouders van George I. Het is bekend dat het paard voor het eerst verscheen op het zegel van Albert I, hertog van Braunschweig-Grubenhaben in 1361. De hertog maakte deel uit van de familie Guelph, die vele Duitse vorsten en edelen financierde.

Mortimer's witte leeuw 2020

Mortimer's witte leeuw 2020

Leeuwen zijn natuurlijk de meest populaire symbolen van Engelse koningen. Maar als de "Leeuw van Engeland" wordt afgebeeld als formidabel, met een open mond, bevroren in een sonore rand, en opgeheven poot, demonstrerende kracht en macht, dan symboliseert de "Witte Leeuw van Mortimer" toewijding. Het is niet gekroond met een kroon en niet zo formidabel.

Richmond White Greyhound 2021
Richmond White Greyhound 2021

De hond was een symbool van Johannes van Gaunt, hertog van Lancaster en graaf van Richmond, die ook de vader van Hendrik IV was. De greyhound op de Engelse munt is bijna identiek aan het beeld. In haar pootjes houdt ze een schild met de Tudor Rose met de koninklijke kroon.

Kosten van "koninginnenbeesten"

De prijs van munten wordt gevormd afhankelijk van het gewicht van het edele metaal waaruit ze zijn gemaakt, jaar van uitgifte, kwaliteit. Dus, bijvoorbeeld, de zilveren 5-pond Clarence Black Bull met een gewicht van 2 ounces als een bullion wordt geschat op ongeveer $39. En de Eduard III Griffin, gemaakt van zilver van dezelfde denominatie, gewicht en kwaliteit, kost ongeveer $60. Een van de duurste munten in de serie is de zilveren "Red Dragon of Wales", die een gezichtswaarde heeft van 10 pond en een gewicht van 10 ounces, de kwaliteit van het "bewijs". De prijs is ongeveer $1,100.

Ваш браузер устарел рекомендуем обновить его до последней версии
или использовать другой более современный.
Informatie over gegevensbescherming
Door op de knop "Accepteren" te klikken, stemt u te allen tijde in met het gebruik van KALITA.GOLD cookies, derden en soortgelijke methoden om de website te optimaliseren en de juiste werking ervan, evenals met advertenties op basis van interesses weer te geven. Ook andere methoden die worden gebruikt om de website gemakkelijk aan te passen, anonieme statistieken te maken, informatie over uw gebruik van deze website en onze online advertenties te koppelen om transactiegegevens en andere klantcontacten te bestellen, of om gepersonaliseerde marketinginhoud op deze website en elders weer te geven. Klik op "Privacybeleid" om meer te weten te komen over hoe we uw gegevens gebruiken, wie onze partners zijn, waar u mee instemt, en uw recht om te allen tijde terug te roepen. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van deze technologieën en de genoemde verwerkingsdoeleinden. U kunt uw toestemming hier weigeren of deze te allen tijde intrekken in uw privacybeleid.