Einen Anruf bestellen

Спасибо за заявку,
в ближайшее время с Вами свяжутся!
XAU
$1,866.43 USD
XAG
$22.09 USD
XPT
$955.00 USD
XAU
$1,866.431,866.43
XAG
$22.0922.09
XPT
$955.00955.00
Au
$1,866.43 USD
Ag
$22.09 USD
Pt
$955.00 USD

Munten van het Duitse Rijk

Munten van het Duitse Rijk trekken veel verzamelaars. Het is juister om te zeggen dat het verzamelen van Duitse oude munten een aparte tak in numismatica is. In smalle kringen wordt zo'n periode Kaiser Duitsland genoemd. Het heeft betrekking op 1871-1918. Meer over, evenals de beroemdste gouden munten van dit tijdperk, zullen we hieronder praten.

Een beetje geschiedenis

Het Duitse Rijk begon munten uit te geven na de Frans-Pruisische Oorlog van 1870-1871 en stopte tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het document bevatte informatie over de samenstelling, het uiterlijk en het gewicht van nieuwe munten. Een apart deel ervan was gewijd aan het verschijnen van bankbiljetten.

Volgens haar was aan de ene kant van het product het wapen van het Duitse Rijk, evenals de gezichtswaarde en het jaar van het slaan. Aan de andere kant zou een beeld zijn van de lokale heerser van een van de Duitse staten die het nieuwe rijk binnenkwam, of het wapen van vrije stadstaten die ook aan het Duitse Rijk waren gehecht. Bovendien, aan de voorkant had er een inscriptie moeten zijn die het beeld karakteriseert, evenals een muntteken.

Gouden munten van het Duitse Rijk

Gouden munten van het Duitse Rijk

Gouden munten van het Duitse Rijk met een nominale waarde van 20 mark

Beschouw munten van de beschreven periode met het voorbeeld van die uitgegeven met een nominale waarde van 20 merken. Voor het eerst werd in 1871 een dergelijk geldteken uitgegeven. Het had een typische samenstelling en andere kenmerken die kenmerkend zijn voor alle munten van het Duitse Rijk van die tijd, namelijk: 900 monsters van goud, 22,5 mm in diameter en 7.965 gram zuiver gewicht.

Het portret van Willem de Eerste, naar rechts gedraaid, werd gepresenteerd in het centrale deel van de obverse en gedeeltelijk omgeven door de inscriptie WILHELM DEUTSCHER KAISER KÖNIG V. PREUSSEN. Onderaan het portret staat het muntteken: A, B of C, afhankelijk van de munt van Berlijn, Hannover of Frankfurt.

De keizerlijke adelaar van het Duitse Rijk nam zijn plaats op de keerzijde. Hiernaast staat een inscriptie over de naam van de staat - Deutsches Reich, een eikentak, de gezichtswaarde van de munt en het jaar van uitgifte. Daarna, in 1874, werd het omgekeerde veranderd. Op het werd geplaatst een verminderde versie van de keizerlijke adelaar en een inscriptie over de gezichtswaarde, gepresenteerd als 20 MARK. De eikentak die in de eerste versie beschikbaar was, werd verwijderd.

Op de helling van beide kwesties staat de inscriptie GOTT MIT UNS ("God is met ons"). In totaal werden van 1871 tot 1873 30,9 miljoen munten uitgegeven. 2491 van hen werden als "bewijs" aangeboden. Van 1874 tot 1888 verscheen 26,3 miljoen, exclusief als "bewijs" uitgegeven bankbiljetten (daar er geen bewijs voor was).

Munten van de tijd van Frederik de Derde

Frederik de Derde was de enige zoon van Willem de Eerste. Zijn portret, naar rechts, verscheen op de omkering omgeven door de inscriptie FRIEDRICH DEUTSCHER KAISER KÖNIG V. PREUSSEN en het muntteken A. De tekening op de keerzijde van dit geldteken viel samen met de tekening op de tweede munt van de tijd van Willem de Eerste. De regering van deze vorst duurde iets meer dan drie maanden. Gedurende deze tijd zagen 5,3 miljoen munten het licht.

Belangrijke kwesties uit de tijd van Willem de Tweede

Het Duitse Rijk bleef bestaan met de zoon van Frederik de Derde, Willem de Tweede. In 1888 verscheen een munt met zijn portret. Haar gezichtswaarde was 20 markeringen. Rond het portret stond een inscriptie: WILHELM II DEUTSCHER KAISER KÖNIG V. PREUSSEN, en er werd ook een muntteken geplaatst - A. De eerste uitgave van de gouden munt werd geslagen van 1888 tot 1889. De circulatie bedroeg 11,6 miljoen.

Het tweede nummer werd uitgebracht in 1890 met kleine omgekeerde veranderingen. De heraldische adelaar werd groter, en het schild op zijn borst verminderde in grootte. Het tweede nummer verscheen elk jaar, van 1890 tot 1913. Gedurende deze tijd werden 152 miljoen exemplaren uitgegeven, waarvan 411 als "bewijs".

Een andere gouden munt met een nominale waarde van 20 merken werd uitgegeven in 1913 en werd uitgegeven tot 1915. Op haar obverse stond een portret van de koning, naar rechts gedraaid. De monarch zelf werd gevangengenomen in militair uniform. Daaromheen werd het opschrift WILHELM II DEUTSCHER KAISER KÖNIG VON PREUSSEN geplaatst. Onder het portret stond het teken van Munt A. Er waren geen veranderingen in de omgekeerde, compositie en andere kenmerken. De circulatie bedroeg ongeveer 3,4 miljoen.

Het Duitse rijk presenteerde de wereld met vele munten, waarvan vele tot op de dag van vandaag hebben overleefd. Het kopen van hen is een winstgevende investering van geld voor een lange tijd. De exacte waarde van het geldteken wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder gewicht, metaalmonster, historische waarde, veiligheid, enz.

Ваш браузер устарел рекомендуем обновить его до последней версии
или использовать другой более современный.
Informatie over gegevensbescherming
Door op de knop "Accepteren" te klikken, stemt u te allen tijde in met het gebruik van KALITA.GOLD cookies, derden en soortgelijke methoden om de website te optimaliseren en de juiste werking ervan, evenals met advertenties op basis van interesses weer te geven. Ook andere methoden die worden gebruikt om de website gemakkelijk aan te passen, anonieme statistieken te maken, informatie over uw gebruik van deze website en onze online advertenties te koppelen om transactiegegevens en andere klantcontacten te bestellen, of om gepersonaliseerde marketinginhoud op deze website en elders weer te geven. Klik op "Privacybeleid" om meer te weten te komen over hoe we uw gegevens gebruiken, wie onze partners zijn, waar u mee instemt, en uw recht om te allen tijde terug te roepen. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van deze technologieën en de genoemde verwerkingsdoeleinden. U kunt uw toestemming hier weigeren of deze te allen tijde intrekken in uw privacybeleid.