Einen Anruf bestellen

Спасибо за заявку,
в ближайшее время с Вами свяжутся!
XAU
$1,862.88 USD
XAG
$22.06 USD
XPT
$956.50 USD
XAU
$1,862.881,862.88
XAG
$22.0622.06
XPT
$956.50956.50
Au
$1,862.88 USD
Ag
$22.06 USD
Pt
$956.50 USD

Herdenkings- en beleggingsmunten van Oekraïne: overzicht, geschiedenis van verschijning, interessante feiten

Het kopen van beleggingsmunten is een manier om geld te besparen en te verhogen. Na verloop van tijd neemt de waarde van bankbiljetten toe, wat een winst vormt. Naast investeringen zijn er verzamelbare of zogenaamde herdenkingsmunten. Het verschil tussen hen is dat de eerstgenoemde van edelmetal zijn gemaakt en in een grote oplage zijn uitgebracht, meestal zonder verwijzing naar enige datum. Een ander ding is memorabilia. Hun release is getimed om samen te vallen met belangrijke data of gebeurtenissen. In dit artikel, laten we kijken naar de meest voorkomende opties.

Investering

We presenteren gouden munten van Oekraïne, die perfect zijn voor het investeren van geld:

"Zwaluwnest"

Een van de populaire gouden beleggingsmunten van Oekraïne. Gewijd aan de gelijknamige bezienswaardigheid in de zuidelijke Krim, opgericht in 1912. Deze badge heeft meer dan eens prijzen gewonnen, ook in internationale wedstrijden. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2008. Op zijn obverse is een meeuw en een zeegolf, en in het bovenste deel is het kleine staatsembleem van Oekraïne. In een halve cirkel staat een inscriptie: "Nationale Bank van Oekraïne". Bijna in het centrum is de gezichtswaarde en het productiejaar. Het omgekeerde plaatst het Zwaluwnest. Een cashteken van 0,900 goud is gemaakt. Het totale gewicht is 17.28g, waarvan 15.55g zuiver edelmetaal.

Omslag van de Nestmunt van de Zwaluw Omgekeerd van de Nestmunt van de Zwaluw

"Oekraïens ballet"

Dit is een van de populaire investeringsmunten van Oekraïne. Het doel van de release is om de vaardigheid, identiteit en uniciteit van de balletgroep van Oekraïne aan te tonen. De beperkte oplage van de munt (slechts 4.000 exemplaren) verhoogt zijn waarde. Een cashteken is gemaakt van goud van de hoogste steekproef. Het totale gewicht is 17.28g, waarvan 15.55g puur goud. De obverse heeft balletpunten en acht strepen die het gordijn nabootsen. Ook de denominatie van het geldteken en het jaar van uitgifte zijn aangegeven. Op de keerzijde staat een reliëfbeeld van de ballerina en een spiegelbeeld van de danser die achter haar staat. Aan dezelfde kant staat een inscriptie: "Oekraïens Ballet".

Ukrainskiy balet v zvone zolotykh monet

Tauride-Chersonesos

Deze gouden munt kan worden genoemd een gids voor de meest memorabele plaatsen van Chersonesos. De omkering ervan verbeeldt oudheden, net daarboven - een signaalbel en de ingang van een van de gebouwen uit de oudheid. De keerzijde toont de kathedraal van St. Prins Vladimir. Het product is gemaakt van 0.900 goud. Zijn prijs is volledig gerechtvaardigd.

Tauride Chersonesos munt

Gedenkwaardig

Er zijn veel zilveren munten van Oekraïne die als memorabel worden beschouwd. Hun prijzen zijn afhankelijk van het gebruikte materiaal, alsmede van de circulatie en andere parameters. Hier zijn slechts enkele van de herdenkingsbiljetten van Oekraïne met verschillende kosten:

"Tiende verjaardag van de ramp in Tsjernobyl"

Deze badge wordt uitgegeven ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de kerncentrale van Tsjernobyl. Op zijn obverse staat het kleine wapen van Oekraïne, omlijst door takken van viburnum. Daarboven zie je het jaar van het slaan van munten. De basisinformatie over het product wordt in een cirkel aangegeven. Op de achterkant van de zilveren munt staat een klok, op de kroon is geschreven "Tsjernobyl". De tijdsperiode vanaf het moment van het ongeval tot het vrijkomen van het product wordt onder de bel aangegeven. Drie woorden worden in een halve cirkel hierboven geschreven: "Tragedie. Feat. Waarschuwing ".

200.000 Carbovans 1996 jaar 10 jaar Tsjernobyl ramp, kopen

Gouden munt "Provision of Tomos on autocephaly of the Orthodox Church of Ukraine"

Deze badge is gewijd aan een gebeurtenis die wordt beschouwd als een garantie voor de geestelijke vrijheid van het volk. Op het hokje staat een inscriptie: "Van de doop tot Tomos. De duizendjarige weg van de Oekraïense Kerk. "Hieronder staat het wapen van Oekraïne. In het centrum ziet u de koepels van St. Sophia kathedraal in Kiev. Het omgekeerde toont de oecumenische patriarch Bartholomew die Tomos ondertekent. Er zijn ook verschillende thematische inscripties.

In Oekraïne, uitgegeven munten gewijd aan het ontvangen van een tomos

Niet alle gouden munten van Oekraïne, evenals zilveren bankbiljetten, zijn hierboven vermeld. Hun prijzen kunnen na verloop van tijd veranderen en de waarde blijft ongewijzigd. U kunt kopieën kopen in de Klita.Goud online winkel.

Ваш браузер устарел рекомендуем обновить его до последней версии
или использовать другой более современный.
Informatie over gegevensbescherming
Door op de knop "Accepteren" te klikken, stemt u te allen tijde in met het gebruik van KALITA.GOLD cookies, derden en soortgelijke methoden om de website te optimaliseren en de juiste werking ervan, evenals met advertenties op basis van interesses weer te geven. Ook andere methoden die worden gebruikt om de website gemakkelijk aan te passen, anonieme statistieken te maken, informatie over uw gebruik van deze website en onze online advertenties te koppelen om transactiegegevens en andere klantcontacten te bestellen, of om gepersonaliseerde marketinginhoud op deze website en elders weer te geven. Klik op "Privacybeleid" om meer te weten te komen over hoe we uw gegevens gebruiken, wie onze partners zijn, waar u mee instemt, en uw recht om te allen tijde terug te roepen. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van deze technologieën en de genoemde verwerkingsdoeleinden. U kunt uw toestemming hier weigeren of deze te allen tijde intrekken in uw privacybeleid.