Einen Anruf bestellen

Спасибо за заявку,
в ближайшее время с Вами свяжутся!
Au
1,745.30 EUR
Ag
20.85 EUR
Pt
906.77 EUR
Au
1,745.30 EUR
Ag
20.85 EUR
Pt
906.77 EUR

Hoe is de prijs van een munt vorm?

Veel beleggers willen dat de munten die ze hebben gekocht in prijs stijgen. De secundaire muntmarkt biedt een andere prijs dan het origineel. Waarom gebeurt dit? De vorming van de toekomstige prijs van de munt is geen exacte wetenschap. Er zijn echter een aantal factoren die zullen helpen aangeven hoe de prijs van de munt zal veranderen in de tijd.

Aanbod

In de meeste gevallen zullen zeldzame munten meer dan betaalbaarder kosten, met een grote oplage. Daarom, bij het kopen van een munt, moet u informatie over de circulatie of het maximale bedrag dat is gepland voor release te bekijken. Echter, om de ware zeldzaamheid van de munt te bepalen, is het noodzakelijk om bovendien uit te vinden hoeveel munten zijn beschikbaar op de markt.

De vraag

De vraag is de belangrijkste factor die de prijs van munten verhoogt. Het kan de kosten van zeldzame exemplaren aanzienlijk beïnvloeden.

Stel dat 10 duizend kopers een specifieke versie van de munt willen kopen. Het is bekend dat 5 exemplaren te koop worden aangeboden op de markt. De prijs van de munt op de secundaire markt zal toenemen in verhouding tot het aantal beleggers en verzamelaars die deze willen kopen en de mate van concurrentie - de intensiteit van de groei van het aantal kopers.

Stel je de tegenovergestelde situatie voor: het aanbod op de markt is 10.000 munten, en de vraag komt van 50 kopers. In dit geval is de vraag naar de munt beperkt, wat geen invloed zal hebben op een aanzienlijke prijsstijging.

"Leeftijd" van de munt

Op het eerste gezicht, hoe ouder de munt, hoe duurder het is. Het moet echter bekend zijn dat de leeftijd van de munt niet altijd een garantie is voor een hogere prijs. Bijvoorbeeld, veel oude munten kunnen worden gekocht tegen een lagere prijs dan moderne. Oude munten zijn zeldzaam, maar ze hebben niet altijd een goede conditie.

Verzamelaars hechten belang aan de leeftijd van de munt. In sommige gevallen speelt de tijd een cruciale rol. Het is belangrijk de opbrengst van de munt retrospectief te bestuderen, wat een indicator is van de toekomstige prijs. Als de waarde van de munt is gegroeid in de tijd, dan is er vraag naar. De prijs kan in de loop der jaren variëren. Het gebeurt dat de waarde van de munt enige tijd niet verandert, en na 15 of 25 jaar neemt de interesse van verzamelaars toe vanwege de relevantie van het thema of ontwerp van een bepaalde versie.

Muntstatus

We hebben het over slijtage, fysieke schade, kleurveranderingen. Hoe beter de toestand van de munt, hoe meer het kost.

Producten in ideale staat zijn meestal duurder dan producten met kleine schade. Verzamelaars die geïnteresseerd zijn in een bepaald zeldzaam exemplaar zijn niet zo gemakkelijk om een munt in goede staat na verloop van tijd te vinden. In dit geval zal de vraag de prijs van zelfs een munt niet in perfecte staat verhogen.

Esthetische kenmerken van de munt

Een munt, zoals een schilderij of beeldhouwkunst, is een verzamelobject. Daarom waarderen veel verzamelaars exemplaren met een aantrekkelijk en uniek ontwerp, verschillende vormen en maten. Klanten willen de beste munt monster met een luxe en onderscheiden ontwerp.

Er is echter de tegenovergestelde situatie. De waarde van de munt kan toenemen als het een zeldzame variëteit of met een fout in het slaan.

Gehalte aan edele metalen

Er zijn twee soorten muntkopers: investeringsgerichte of het creëren van particuliere collecties. De eerste zijn op zoek naar munten die uiteindelijk zal stijgen in de prijs om inkomsten te ontvangen bij de wederverkoop. De tweede evalueren de zeldzaamheid en decoratie van munten.

Goud, platina en zilver zijn dure metalen, dus munten die worden geslagen van hen worden beschouwd als producten die passief inkomen brengen. Dit laatste komt voort uit de groei van kostbare metalen citaten, evenals de aanwezigheid van "interne waarde".

Ваш браузер устарел рекомендуем обновить его до последней версии
или использовать другой более современный.
Informatie over gegevensbescherming
Door op de knop "Accepteren" te klikken, stemt u te allen tijde in met het gebruik van KALITA.GOLD cookies, derden en soortgelijke methoden om de website te optimaliseren en de juiste werking ervan, evenals met advertenties op basis van interesses weer te geven. Ook andere methoden die worden gebruikt om de website gemakkelijk aan te passen, anonieme statistieken te maken, informatie over uw gebruik van deze website en onze online advertenties te koppelen om transactiegegevens en andere klantcontacten te bestellen, of om gepersonaliseerde marketinginhoud op deze website en elders weer te geven. Klik op "Privacybeleid" om meer te weten te komen over hoe we uw gegevens gebruiken, wie onze partners zijn, waar u mee instemt, en uw recht om te allen tijde terug te roepen. Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van deze technologieën en de genoemde verwerkingsdoeleinden. U kunt uw toestemming hier weigeren of deze te allen tijde intrekken in uw privacybeleid.